Uitgever Gerard Goossens

Gerard Goossens is als muziekuitgever de vaste leverancier van bladmuziek voor Gemengd Zangkoor Oosterheide en denkt al vele jaren mee over mogelijk uit te voeren werken. Een lid van GZO vroeg hem naar een speciaal stuk voor het 40 jarig jubileum. Daarop liet Gerard de muziekcommissie en de dirigent kennis maken met componist Roel van Oosten, omdat deze als geen ander in staat is een stuk te schrijven dat past bij de kwaliteiten en mogelijkheden van koor en orkest.

Gerard treedt op als intermediair tussen opdrachtgever GZO en componist Roel van Oosten. Roel maakte eerst een klavieruittreksel (handgeschreven compositie voor koor en piano). Daarmee kon het koor gaan repeteren. Daarna ging de componist aan de slag voor de koor- en orkestpartituur. De orkestleden krijgen een partituur per instrument of per groep instrumenten. Uiteindelijk kwam er een officieel klavieruittreksel voor het koor en een definitieve partituur voor de dirigent.

De uitgever bewaakt de rechten van componist, uitgever en tekstschrijver. Zo heeft Gerard ervoor gezorgd dat we de vertaling uit het Italiaans van Peter Verstegen mogen gebruiken, zodat u weet waarover we zingen. Gerard werkt vanuit zijn uitgeverij Ascolta Music Publishing in Houten nauw samen met 10 freelancers (muziekredacteuren, vormgevers, tekstschrijvers en vertalers).

Gerard bezoekt regelmatig muziekbeurzen in binnen- en buitenland. Om succesvol te zijn in de muziekuitgeverij moet je goed onderlegd zijn. Gerard heeft muziekwetenschappen gestudeerd, een rechtenstudie gevolgd en heeft ervaring als docent muziektheorie. Verder heeft Gerard met een compagnon een muziekonderwijsmethode voor de basisscholen ontwikkeld, die weinig tijdinvestering vraagt van de toch al zwaar belaste leraren. Kortom Gerard Goossens is een veelzijdig en bevlogen man, die altijd met muziek bezig is.

Reacties zijn gesloten.