2014 Jubileumconcert

Zaterdag 8 en Zondag 9 februari 2014, Jubileumconcert.concert 40 jaar 018

Naar aanleiding van het 40-jarig jubileum van het Gemengd Zangkoor Oosterheide ontstond het idee om dit te vieren met een nieuwe compositie speciaal voor ons koor.

Zo kwamen wij in contact met componist Roel van Oosten, die al eerder succesvolle composities voor koor en orkest heeft gemaakt. Nadat Het Fonds Podium Kunsten onze subsidieaanvraag had gehonoreerd, kon de componist aan de slag en in april 2013 begonnen we met het instuderen van het eerste deel van Canzoniere.

Het was voor ons een unieke ervaring om de totstandkoming van dit werk van dichtbij mee te maken en te ervaren hoe tijdens de repetities dirigent en componist, in een harmonieuze samenwerking, Canzoniere steeds meer gestalte gaven. Zonder onze uiterst bekwame dirigent, Charles van der Veeke, hadden we dit project nooit kunnen realiseren.

Om deze compositie groots uit te kunnen voeren zongen wij dit werk samen met het Koninklijk Schiedams Mannenkoor Orpheus en de Oosterhoutse Nachtegalen.

Op zaterdag 8 februari vond het concert plaats in de St. Jansbasiliek te Oosterhout.
Op zondag 9 februari werd dit concert uitgevoerd in de Grote- of Sint-Janskerk te Schiedam.

Het orkest Brabant Sinfonia, dat koor en solisten heeft begeleid, opende het concert met Puccini’s Preludio Sinfonico in A-groot.

Voor de pauze zongen we de haast opera-achtige mis van Giacomo Puccini, de Messa di Gloria. Solisten waren: Arco Mandemaker en Harry Verhagen.


f-header-02

 


Meer informatie:
12 februari 2014 – Recensie weekblad Oosterhout – Canzoniere
Componist Roel van Oosten
Canzoniere, dichtbundels van Francesco Petrarca
Muziekuitgever Gerard Goossens
Foto’s van de concerten op 8 en 9 februari 2014

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.