2019 Mozarts Requiem

GZO concerteert in afgeladen Basiliek.

“Concert uitverkocht”, dat was te lezen op de deur van de Sint-Jansbasiliek en stond op onze website vermeld. We moesten heel wat muziekliefhebbers teleurstellen, die op het laatste moment nog een kaartje wilden bemachtigen.
De keuze van ons repertoire blijkt een schot in de roos. Het is een geweldige ervaring om in een stampvolle Basiliek te mogen concerteren. Na maanden van voorbereiding, repetities, studiedagen en oefenen is het zo ver, sta je op het podium, komt de dirigent met de solisten op en klinkt applaus van het publiek. Dan volgen concentratie, spanning, stilte, een bemoedigend knikje van de dirigent, het orkest zet in, partituren in de aanslag, het gaat beginnen!
In de akoestiek van de Basiliek komt de muziek prachtig tot zijn recht en kan er optimaal van genoten worden door ons publiek. Op de momenten dat er in de dynamiek van de muziek ‘rusten’ vallen, is het muisstil in de kerk, geen kuchje, geen gestommel, je kunt een speld horen vallen.
We hebben met volle overgave, geïnspireerd door de ontroerende muziek, Mozarts Requiem uitgevoerd. Het Möbius Ensemble Tilburg heeft ons prachtig begeleid en speelde zowel ingetogen als vol passie de stukken van Rosetti en Grieg, tijdens het eerste deel van het concert.
Na afloop van het concert volgde een aanhoudend applaus en viel een staande ovatie ons allen ten deel, bloemen werden uitgedeeld aan dirigent en solisten en dan komt het nagenieten. De vele positieve geluiden en complimenten van onze toehoorders geven een gevoel van trots. We kunnen stellen dat onze uitvoering goed in de smaak is gevallen.

Zou je zelf ook eens mee willen zingen? Lees meer …

Foto: Piet Broertjes

Gemengd Zangkoor Oosterheide (GZO) vierde op zondagmiddag 3 februari 2019 haar 45-jarig bestaan met een concert in de Sint-Jansbasiliek te Oosterhout.

Programma
Requiem in D-moll KV 626 – W.A. Mozart
Peer Gynt Suite 1 van Grieg en Symfonie in g minor van Rosetti.

Begeleiding Möbius Ensemble Tilburg (MET)

Solisten
Tessa Maalcke (sopraan)
Veronika Burger (alt)
Adrian Fernandes (tenor)
Philip Barkhudarov (bas)

Onder algehele leiding van Herman Kofflard


Foto’s concert

Foto’s gemaakt door: Will Herlaar Photography


Requiem-Mozart-vertaling NL

Mozart Requiem – Foto’s

6 februari 2019; recensie Weekblad Oosterhout

Reacties zijn gesloten.