2019 Zomerconcert

Zondag 7 juli 2019

Het Zomerconcert 2019 op zondag 7 juli was een prachtig concert van Gemengd Zangkoor Oosterheide, waarin deze keer de Romantiek hoogtij vierde.

De wijze, waarop dit programma werd uitgevoerd, was een nieuw concept voor GZO, was verfrissend en voor herhaling vatbaar. Geen programmaboekje met informatie over de componisten en hun composities, maar Ton Biemans die het publiek boeide met zijn inleidingen vol interessante wetenswaardigheden.
Een muziekprogramma, dat afwisselend verzorgd werd met zangstukken door Gemengd Zangkoor Oosterheide en pianostukken door Ben Martin Weijand. Ben had het druk, want hij nam ook de begeleiding van GZO voor zijn rekening en speelde de sterren van de hemel. Dit alles onder de deskundige leiding van Herman Kofflard, die het koor uitstekend leidde door deze waterval van klanken met veel variaties in tempi en dynamiek. De teksten met de vertaling werden geprojecteerd door het beamteam van de kerk, wat door het publiek zeer werd gewaardeerd.

De aanwezigen in een nagenoeg volle Vredeskerk hebben genoten van een mooie muziekmiddag met een gezellige borrel na afloop. GZO gaat na het concert meteen aan de slag met de muziekstukken voor het Bevrijdingsconcert vanwege 75 jaar Bevrijd Oosterhout op zaterdagavond, 2 november aanstaande, waarbij GZO een deel van het programma voor haar rekening neemt.

Wie graag mee wil doen met dat concert als koorlid of gastzanger, kan zich aanmelden bij het secretariaat voor een kennismaking tijdens de repetities op donderdagavond in het St. Oelbertgymnasium. Kaarten voor dit concert zijn al verkrijgbaar via De Bussel.


Foto’s concert

Foto’s gemaakt door: Will Herlaar Photography


Artikel in Kanton van 4 juli 2019
Artikel in Weekblad Oosterhout van 3 juli 2019
Artikel in Weekblad Oosterhout van 29 mei 2019

Programma van het zomerconcert

Reacties zijn gesloten.