1998 Stabat Mater

Terug naar Archief

 

f-stabat Mater-015 april 1998 was het jaar waarin het koor het vijfentwintigjarig jubileum vierde. Bij een jubileum hoort een bijzondere uitvoering. Wat kunnen we trots zijn op het koor met de uitvoering van het Stabat Mater Opus 58 van Antonín Dvorák op 5 april in de Verrijzeniskerk.

De begeleiding was in handen van het Tilburgs Begeleidings Orkest met Joep Moonen aan het orgel.

De solisten waren:

  • Suze van Grootel, sopraan;
  • Ingrid Stijsiger, mezzosopraan;
  • Marten Smeding, tenor;
  • Leo Geers, bariton.

De recensies liegen er niet om:

  • Uit Weekblad Oosterhout:
    “Wanneer het er in oktober net zo aan toe gaat als in de Verrijzeniskerk afgelopen zondag, zal Praag toch in elk geval de neiging hebben om de voeten van de leden van het Gemengd Zangkoor Oosterheide te kussen en als ze dat te veel vinden dan toch in elk geval die van de dirigent Ben van Wanrooij”.
  • Uit Dagblad de Stem van 9 april 1998:
    “Fijn in balans met het Tilburgs Begeleidings Orkest en het belangrijkste, of ze net zelf afstand hadden moeten doen van het pasgeboren kind”. *)

*) Want dat vormde voor de Tsjechische componist de inspiratie om het Stabat Mater te schrijven. Hij voltooide het werk nadat in korte tijd twee kinderen van hem stierven.

19980405-stabat-mater-06


Foto’s


Meer informatie:
Achtergrondinformatie
over de componist Dvorák en het Stabat Mater.
9 april 1998 – Recensie Weekblad Oosterhout
1998 – Jubileumbrief van Ben van Wanrooij aan de koorleden met gelukwensen ten aanzien van het 25-jarig jubileum van het GZO.


Terug naar Archief

 

Reacties zijn gesloten.