2013 Jan Broeders – Lintje

 

Jan Broeders kon ondersch25 april 2013 J. Broeders uit Oosterhout, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Jan Broeders (77) is sinds de oprichting betrokken bij de Heemkundekring. Hij is lid van de redactie van het Jaarboek van de Geschied- en Oudheidkundige Kring van Stad en Land van Breda De Oranjeboom, is lid van het bestuur van de Stichting Begraafplaatsen Oosterhout, is organist en medeoprichter van het Gemengd Zangkoor Oosterheide

Op vrijdag 25 april regende het lintjes in Oosterhout. Achttien inwoners van Oosterhout, die waren voorgedragen voor een Koninklijke onderscheiding in de Orde van Oranje Nassau, werden overvallen door een bliksembezoek van de (loco)burgemeester. Eén ervan was koorlid Jan Broeders.

Hij werd, te midden van zijn echtgenote, gezin, familie en vrienden in het zonnetje gezet voor zijn grote verdiensten op maatschappelijk, cultureel en kerkelijk vlak.

Vanuit zijn functie als gemeentearchivaris was Jan 40 jaar geleden intensief betrokken bij de oprichting van de Heemkundekring. Vanaf de oprichting was hij eerst geruime tijd als adviseur en later vele jaren als voorzitter actief voor de Heemkundekring.

Jan Broeders is dan ook een alom gerespecteerde en gewaardeerde autoriteit als het gaat om de Oosterhoutse geschiedenis. Jan is al 15 jaar lid van de redactiecommissie van het Jaarboek van de Geschied- en Oudheidkundige Kring van Stad en Land van Breda De Oranjeboom.

Jan is ook 15 jaar lid (plaatsvervangend voorzitter) van het bestuur van de Stichting Begraafplaatsen Oosterhout en is in die periode actief betrokken geweest bij en medeverantwoordelijk geweest voor meerdere projecten.

Jan is ook nog 10 jaar lid geweest van het Kerkbestuur van de Basiliek St Jan. Verder is Jan organist in de Verrijzeniskerk en oproepbaar als organist in de Basiliek St Jan.

Jan was 20 jaar lid van het Oosterhouts Kamerkoor en zat 4 jaar ook in het bestuur van het Kamerkoor. Jan was betrokken bij de oprichting van het Gemengd Zangkoor Oosterheide 40 jaar geleden en is al 20 jaar lid van de muziekcommissie van dit koor, waarvan hij nog steeds actief lid is.

Reacties gesloten.