2012 Agnes van der Poel – Onderscheiden

 

F-20120427-agnes-01OOSTERHOUT – 27 april 2012.

In twee racende kolonnes gingen burgemeester Huisman en loco-burgemeester Peters kris-kras door de gemeente Oosterhout om voor 12 uur ‘s morgens 20 lintjes uit te reiken. Het was lang geleden dat zoveel mensen in Oosterhout met een Koninklijke onderscheiding beloond werden voor hun goede zaken. Eén van de verkorenen was mevrouw A.G.M. (Agnes) van der Poel-van der Zalm.


F-20120427-agnes-03Bron: Weekblad Oosterhout – Woensdag 2 mei 2012

Agnes van der Poel – van der Zalm (71) was vrijdagmorgen naar Outflow gelokt voor een interview met Radio Omroep voor Zorg en Ouderen (ROZO). Haar niet onbekend: vanaf 1094 is zij een van de trouwe vrijwilligers waarop de ROZO kan bouwen.

Maar Agnes was volkomen verrast toen ze in de ontvangsthal van Outflow niet alleen glunderende vrienden en bekenden zag, glaasjes oranjebitter, bloemen en gebak, maar ook burgemeester Huisman die haar kwam mededelen dat het de ‘koningin behaagd had’ mevrouw Agnes van der Poel-van der Zalm te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Niet alleen voor haar inzet voor de ROZO, maar ook voor haar verdiensten op tal van andere terreinen. Ze was vrijwilliger in opvanghuis “Het VIuchtheuveltje”, vijftien jaar Iid van de Ouderenvereniging van De Bejaard en daar ook aktief als hulpouder. Gedurende twintig jaar deed zij allerlei vrijwilligerswerk in de Verrijzenisparochie.

F-20120427-agnes-04Met dat werk moest zij stoppen, toen haar man ernstig ziek werd en zij hem tot het laatste toe zelf heeft verzorgd. Sinds 1977 is mevrouw Van der Poel-van der Zalm actief lid van Gemengd Zangkoor Oosterheide, waarvoor zij sinds 1992 mede het clubblad verzorgt.

Dertien jaar lang maakte ze deel uit van de jury van de carnavalsoptocht in Oosterhout. En samen met haar tweede echtgenoot zorgt zij er sinds 2006 een keer per vier weken voor dat de patiënten in het Amphia Ziekenhuis in Breda de vieringen kunnen volgen.

Kortom de Orde van Oranje-Nassau heeft er in Oosterhout een zeer gewaardeerd lid bij.


Foto’s:

Reacties zijn gesloten.