Dirigent Ben van Wanrooij

 

200302 ben v wanrooij 08Ben van Wanrooij is geboren in Oosterhout en studeerde, na het behalen van zijn onderwijzersdiploma, Schoolmuziek B en piano aan het Brabants Conservatorium. In Oosterhout stond hij aan de basis van de plaatselijke muziekschool, waarvan hij van 1970 tot 1978 directeur was. Van 1976 tot 1980 studeerde hij orkest-en koordirectie bij André Rieu sr. en volgde hij dirigentencursussen bij o.a. Kyrill Kondrashin.

Hij behaalde in 1982 nationaal de tweede prijs met het Tilburgs Strijkorkest met de werken “St. Paul’s suite”van Gustav Holst en “Variations on a theme bij Thomas Tallis” van Ralph Vaughan Williams. Van 1985 tot 1991 was hij dirigent van het Tilburgs Symfonie Orkest.

Sinds oktober 1993 is hij dirigent van het Gemengd Zangkoor Oosterheide. Met dit koor verzorgde hij geslaagde uitvoeringen van o.a. de Paukenmesse van Joseph Haydn, het Gloria van Antonio Vivaldi, de Misa Criolla van Ariel Ramirez, het Stabat Mater van Antonin DvoÅàk, de Messa di Gloria van Giacomo Puccini, de operaâs Nabucco, I Lombardi en Aida van Giuseppe Verdi en het Requiem van dezelfde componist. In 2007 werd een gevarieerd operaconcert uitgevoerd ter promotie van de Rens Joosen Foundation en in 2008 volgde een tweede uitvoering van het Stabat Mater van Antonin DvoÅàk.

In april 2001 werd Ben van Wanrooij koninklijk onderscheiden voor zijn verdiensten op muzikaal gebied en in 2006 ontving hij de zilveren dasspeld van de gemeente Oosterhout voor zijn inzet als dirigent van het Gemengd Zangkoor Oosterheide.

In 2009 nam Ben afscheid van het koor. Ben werd door het Gemengd Zangkoor Oosterheide benoemd tot eredirigent.

Reacties gesloten.