2011 Koorreis Bramsche – Duitsland

Terug naar Archief

f-2011-MagartenOp 21 en 22 mei reisde het Gemengd Zangkoor Oosterheide naar Bramsche â Duitsland en omgeving. Tijdens deze trip zong het koor in het pittoreske kloosterkerkje van het dorpje Malgarten, dat deel uitmaakt van de Gemeente Bramsche.

Tijdens de eucharistieviering werd de Missa Festiva van Alexandre Gretchaninoff gezongen. De Missa Festiva van Gretchaninoff was voor het koor een nieuw werk en werd in Malgarten voor eerst gezongen. Het is een mis die wordt gekenmerkt door grote contrasten in ritme, klankkleur en intervallen en is daardoor lastig om in te studeren.

Onder leiding van dirigent Charles van der Veeke was er gedurende de weken voorafgaand aan deze koorreis hard aan gewerkt. Het blijkt dan dat de Missa Festiva niet alleen een zalige mis is om te zingen, maar ook zeer aangenaam om te horen.

Alexander Gretchaninov componeerde de Missa Festiva (ook wel kroningsmis ) opus 154 voor 4-stemmig gemengd koor met orgelbegeleiding in 1937 te Parijs.

Het koor had tijdens de repetities al gebruik kunnen maken van de nieuwe piano die aangeschaft kon worden mede dank zij subsidies van Stichting Parkfeest en het Prins Bernard Fonds.


f-header-07


Meer informatie:
Foto’s
van deze koorreis
Uit Het Klankbord: Impressie van Kees Kivits
23 mei 2005; bericht in de lokale Duitse krant

Terug naar Archief

Reacties zijn gesloten.