2003 Koorreis Gent – België

6 april 2003 – Uitvoering van de Caeciliënmesse van Charles Gounod in de f-2003-Gent-7-KoorSt.Baafskathedraal te Gent

In Kerk en Leven Gent Centrum lezen we het bericht “Liturgische vieringen. Zondag 6 april, Vijfde zondag in de Veertigdagentijd. Plechtige eucharistieviering voor E.H. Alois De Zaeytijd. Deze viering wordt muzikaal opgeluisterd door het koor ‘Oosterheide’ uit Oosterhout, Nederland. Zij brengen de ‘Messe de Ste Cécile’ van Ch. Gounod en motetten van Mozart, Fauré en Franck”.

In de prachtige St. Baafs Kathedraal te Gent zal een eucharistieviering worden opgeluisterd. In deze prachtige kathedraal zongen wij:

  • de Caeciliënmesse van de componist Charles Gounod.
  • Laudate Dominus van W.A. Mozart
  • Cantique de Jean Racine

Solisten:

  • Martine van der Kar; sopraanf-2003-Gent-3
  • Leo Geers; bas
  • Bas Geers; tenor

Na de deze eucharistieviering was er voor belangstellenden van ons koor gelegenheid om het wereldberoemde veelluik Het Lam Gods te bewonderen.

Daarna werden we verwacht in ’t Vosken aan het St Baafsplein waar we lekkere koffie dronken. Ook konden we hier een beetje acclimatiseren. Het was namelijk in de kathedraal behoorlijk koud.

Daarna was er tijd voor het bezichtigen van Gent. Sommigen van ons bekeken Gent via de rondvaartboot. Het was ook reuze gezellig in de Gentse kroegjes.

Om 17.00 uur werd iedereen verwacht  in restaurant Den IIzer in de Vlaanderenstraat waar we ons te goed deden aan een lekker diner en niet te vergeten de Belgische biertjes en andere dranken.

Het werd een leuke dag.

Meer informatie:
Achtergrondinformatie
over de Caeciliënmesse.
Foto’s van de kooruitvoering en “site seeing” in Gent.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.