Verslag: Koorreis – Greding

Enkele indrukken over die onvergetelijk mooie reis.

Zaterdag 27 april;
Na wisseling van bestuurder van de touringcar in Keulen nam Marc het stuur over vanf-2002-02 Tony en reden we door een lenteachtig Duits landschap richting Greding waar we omstreeks 18.00 uur voor de deur van Hotel Schuster stilstonden. Het hotel was comfortabel, de driegangendiners waren perfect en de bedden nodigden alleen maar uit tot slapen.

Zondag 28 april;
Bijtijds reed de bus richting Kipfenberg, alwaar we in de Maria Himmelfahrtkirche een kerkdienst verzorgden. Ben van Wanrooij was over de uitvoering en ook over Joep’s improviserend vermogen op het orgel best tevreden. Een dankbare pastoor trakteerde het koor na afloop op een drankje. âs Middags brachten we na een rondtour door het Altmuhltal een bezoek aan Eichstatt, een bisschops- en universiteitsstad. Evenals de avond tevoren was er ook op deze dag na de avondmaaltijd een repetitie gepland. De ontdekking van de pizzeria Don Peppe aan de overkant was grandioos, want tot in de late uurtjes hadden we daar een soms uitbundige nazit!

Maandag 29 april;
Bezoek aan Ansbach stond op het programma. Opnieuw een bezienswaardige stad evenals Rothenburg ob der Tauber die we nadien bezochten. Vooral de St. Jacobskirche maakte met zijn prachtige gebrandschilderde ramen en houtsnijwerk grote indruk. Een bezoek aan Don Peppe werd het gebruikelijke avondprogramma.

Dinsdag 30 april (Koninginnedag);
Deze dag een trip naar München, alwaar we een rondrit maakten in gezelschap van een vrouwelijke Nederlands sprekende gids. Na een tussenstop bij het slot Nympfenburg, brachten we een bezoek aan het centrum van München. Vooral het klokkenspel van het Neues Rathaus op de Marienplatz had grote belangstelling. Na het avonddiner was er weer een repetitie voor de uitvoering de andere dag in Greding zelf. Don Peppe werd daarna beslist niet vergeten.

Woensdag 1 mei;
Wat boffen we met het weer. Er is volop zon als we via Schloss Prunn na een fotosessie richting Regensburg rijden. Door deze stad stroomt de Donau en deze rivier beïnvloedt duidelijk het stadsbeeld. Twee vrouwelijke gidsen (Nederlands sprekend) attenderen ons op bezienswaardige bruggen en monumentale gebouwen. Dat is het voordeel van een bezoek aan een vreemde stad, geleid door gidsen. Je wordt gewezen op specifieke situaties, aan of op een gebouw, die je zelf over het hoofd zou zien. Uit Ton zijn verslag lezen we: “Gedurende de gehele reis was het niet moeilijk om medereizigers te treffen, want er waren slechts twee mogelijkheden om ze te vinden, in de kerk of in de kroeg, en of dat nu in Eichstatt of Ansbach of Rothenburg was dat maakte niet uit, dat waren de plekken”.

Bij terugkeer in Greding volgt eerst een repetitie in de St. Martinskirche, een kleine, romantische Basiliek uit de twaalfde eeuw. Om 20.00 uur was het dan zo ver, d.w.z. de uitvoering in die kerk. Een uitvoering die ons zal heugen. Ingrid drukte het aldus uit: “Concentratie is voelbaar. Steal away!. Ligt het aan de akoestiek? Het koor krijgt vleugels”. En; Verleih uns Frieden. We zingen in Duitsland, ontvangen het applaus met blijdschap en trots. Het publiek gaat staan, in dit land niet gebruikelijk. Een toegift: Ave Verum. In het publiek zingt iemand mee. s’Avonds volgt na de inspanning van die dag, de ontspanning bij Don Peppe !!

Donderdag 2 mei;
De dag van de terugreis. Marc maakt er een toeristische tocht van via de “Romantische Rhein”. In de Mayscheider Hof (Dierdorf) volgt het afscheidsdiner. Uit het verslag van Thijs: “En toen zat het erop, nog even scheuren naar Oosterhout, nu gewoon over Eindhoven, en voor tien uur (n.b. ’s avonds) kon iedereen zich bij het A.C. door familie, vrienden of bekenden op laten halen”.

De koorreis van Het Gemengd Zangkoor Oosterheide, voorjaar 2002, was teneinde. De Misa Criolla wacht!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.