1998 Reisverslag Praag

De reis naar Praag werd er een om nooit te vergeten.

Wanneer de naam Sjors valt, zeggen velen gelijk: ” âOh jaâ die Nederlandse gids uit Praag met die pet op â!!” “Sjors nam ons mee door de wijk Vysehrad alwaar we aan zijn “hand en aan zijn lippen” hangend konden genieten van zijn talrijke anekdotes (waar of niet waar).

Zo leidde hij ons rond over het intieme kerkhof waar talrijke Tsjechische beroemdheden liggen begraven. Zo stonden we stil bij het graf van Bedrich Smetana en aan de tombe van componist Antonín Dvorák (Eja Mater fons amoris….!). Sjors nam ons mee voor een korte koffiepauze met een Praagse lekkernij en toonde daar zijn Nederlandse koopmansaard door een door hemzelf geschreven “Praagse gids” te verkopen.

Tot slot van deze boeiende middag nam hij ons mee naar de prachtige Petrus en Pauluskerk waar hij ons de mooiste fresco’s liet zien. Als muzikale dank voor deze prettige, zeer interessante excursie, zongen wij spontaan, onder leiding van Joep Moonen, het Ize Cheruwymy.

Sjors was duidelijk onder de indruk en zou bij een volgend bezoek aan Praag gaarne bereid zijn een concert te organiseren voor de Nederlands Tsjechische Club. Iets voor een volgend bezoek?

Alle deelnemers kijken met plezier terug op deze reis.

Reacties gesloten.