2017 Gerrie van Bree – Onderscheiden!

Lid in de orde van Oranje-Nassau.

 

Onze voorzitter Gerrie van Bree heeft woensdag 26 april 2017 een Koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van Burgemeester Huisman. Hij reikte namens de Koning de Koninklijke onderscheiding uit in de Verrijzeniskerk, de plaats waar haar werk als vrijwilliger startte.

Zij werd lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Het organiseren van en het zingen bij de uitreiking is niet gemakkelijk met een voorzitter, zoals Gerrie, die altijd aanwezig is op de repetities. Een extra repetitie, i.v.m. Dodenherdenking, in de Verrijzeniskerk heeft Gerrie niet doen vermoeden, dat zij op die morgen in het middelpunt van de belangstelling zou staan. Zij was totaal overdonderd. En zo moet het ook zijn, een echte verrassing!

Na de uitreiking heeft ons koor voor deze feestelijke gelegenheid een lied gezongen met een toepasselijke tekst, speciaal door onze dirigent voor haar geschreven.
Het was een bijzondere en feestelijke bijeenkomst waar we allemaal met plezier aan terug denken.

Onderstaande tekst geeft in het kort weer waarom Gerrie deze onderscheiding heeft verdiend.


Bron: OosterhoutNIEUWS.nl

Maar liefst veertien Oosterhouters hebben vanmorgen een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Burgemeester Huisman reikte namens de Koning de onderscheidingen uit.

Mevrouw G.D.M. van Bree-van Poppel
Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Gerrie van Bree-van Poppel (60) is sinds 1976 zeer actief in de Oosterhoutse samenleving. In dat jaar startte zij als vrijwilliger in de Verrijzenisparochie. Voor die parochie heeft zij tal van taken vervuld. Ook na het samengaan van de verschillende RK-parochies in Oosterhout in de Catharinaparochie is zij actief gebleven. Zij biedt loketbegeleiding voor gezinnen in armoede, verzorgt gezinsvieringen met Pasen en Kerstmis en draagt bij aan het jaarlijks organiseren van de Vastenactie en de jaarlijkse Ziekendag. Alweer meer dan tien jaar zet zij zich in voor het Brabants Museum Oud-Oosterhout, waar zij bijdraagt aan het realiseren van tentoonstellingen en werkzaamheden op het gebied van personeelszaken verricht. En sinds 2002 is zij actief in het Gemengd Zangkoor Oosterheide, waarvan zij sinds 2015 voorzitter is.

Reacties zijn gesloten.