Concertagenda

Concert in De Bussel – 19 november 2017

GZO geeft op zondag 19 november 2017 ’s-middags een concert in theater de Bussel in Oosterhout en brengt werk van Engelse componisten ten gehore daarbij begeleid door het Möbius Ensemble Tilburg (van Carl van Kuijck) en pianobegeleiding van Ben Martin Weijand,

Onder leiding van Herman Kofflard.


GZO zingt van Sir Edward Elgar: ‘Scenes from the Bavarian Highlands’.

Zes koorwerken, ontstaan naar aanleiding van een aantal vakanties van de componist en zijn vrouw in Beieren rond 1900.

Alice Elgar schreef kleine gedichtjes en Edward zette deze op muziek, eerst met pianobegeleiding, later met orkestregistratie.

 


‘In Windsor Forest’ van Ralph Vaughan Williams.

Dit bestaat uit een verzameling van koorwerken uit de opera ‘Sir John in Love’ van Vaughan Williams uit 1929.

Deze vijf koorwerken zijn niet gemakkelijk, maar vertolken op onnavolgbare wijze alle emoties die in de Engelse Romantiek in pieken en dalen bezongen worden: lief en leed, leven en dood, de natuur in al zijn overweldigende schoonheid en wreedheid.


Deze koorwerken worden nog aangevuld met andere stukken uit de Engelse romantiek.

Hou de datum alvast vrij in je agenda!

Het Möbius Ensemble Tilburg (MET ) is een instrumentaal ensemble dat vanaf 1994 in wisselende bezettingen concerten verzorgt en begeleidingen op zich neemt. Deze topmusici hebben hun medewerking verleend aan een groot aantal concerten.

Ben Martin Weijand is pianist en begeleider bij het Groot Omroepkoor, het Brabantkoor en mannenkoor La Renaissance en werkt als freelance pianist o.a. voor het Nederlands Kamerkoor, Cappella Amsterdam, het Nationaal Jeugdkoor en Nationaal Kinderkoor.

Het concert staat onder leiding van onze dirigent en artistiek leider. Herman Kofflard, die naast zijn baan als docent en mentor op het conservatorium Codarts Rotterdam al bijna 40 jaar grote en kleine koren dirigeert en inspireert op aimabele en vakkundige wijze.

Meer informatie volgt

GZO zoekt voor dit concert projectzangers. Lees meer …


In 2018 vieren we ons 45 jarig jubileum met een uniek concert.

 

 

Meer informatie volgt 

Reacties gesloten